Bitcoin Fiyatı, 2026 Yılına Kadar 750.000 Ila 1 Milyon Dolara Çıkabilir - Arthur Hayes.

BitMEX kurucusu Arthur Hayes, 2026 yılında Bitcoin'in 750.000 dolara ulaşmasını bekliyor. 

"Kesinlikle katılıyorum ki bu on yılın sonuna doğru büyük bir finansal kriz olacak, muhtemelen Büyük Buhran kadar kötü veya daha kötü; oraya varmadan önce, ben, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana gördüğümüz en büyük boğa piyasasını hisse senetlerinde, gayrimenkulde, kripto paralarda, sanatta, adını koyun, her şeyde yaşayacağımızı düşünüyorum."

 

Hayes, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin her ekonomik krize müdahale etmek için acele etme eğilimini, ABD ekonomisinin yapısal sorunlarının arkasındaki temel bir katalizör olarak göstermektedir.

Bu, esas olarak merkez bankası tarafından sürekli para basımına yol açan bir döngü yaratır. Bu da enflasyona yol açar ve ekonominin doğal pazar döngülerini büyüme ve düzeltme aşamalarından geçmesini engeller dedi.

 

"Hepimiz toplu olarak hükümetin temel olarak iş döngüsünü ortadan kaldırmaya çalışmak için var olduğuna katılmışız gibi davranıyoruz. Yani, ekonomiye asla kötü şeylerin olmaması gerekiyor ve eğer olursa, hükümetin gelip serbest piyasayı yok etmesini istiyoruz. Bu nedenle son 80 yıl boyunca her finansal krizde ne oluyor? Hükümet hızla müdahale ediyor ve temel olarak sistemi kurtarmak istediği için serbest piyasanın bir kısmını yok ediyor."

Hayes, Bitcoin'in altı haneli rakamlara taşıyacak olan bazı katalizörleri gözden geçirmemize bir göz atalım.

Artan borç ve kontrolsüz enflasyon. Hayes'e göre, artan hükümet borcu, yeniden yapılandırılması gereken büyük bir miktar ve azalan üretkenlik yalnızca para basarak çözülebilir. Para arzının genişlemesi boğa piyasalarına yol açsa da sonuç genellikle yüksek enflasyon olur.

 

"İlk etapta, hisse senetleri, kripto paralar, emlak gibi sabit bir arzı olan, belki üretken ve bazı kazançları olan şeylerde muazzam bir boğa piyasası oluşturur. Ancak bundan sonra, aslında hükümet her şeyi kurtaramayacağını keşfedeceğiz. Kendilerini tahvillerinin getirisini ve fiyatını düzelterek kurtarmak için düşündükleri kadar çok para basamazlar ve biz kuşaklar boyunca süren bir çöküş yaşayacağız."

 

Hayes, 2026'nın bir noktasında "muazzam bir tepe" bekliyor ve on yıl sonunda Büyük Buhran'a benzer bir durumun ortaya çıkacağını öngörüyor.

 

ABD hükümeti bankacılık sistemi iflas ettirdi.

Hayes, gelecekteki enflasyonun nedenlerinden bahsedildiğinde, 2026'ya kadar yeniden yapılandırılması gereken 7,75 trilyon dolarlık ABD borcuna ve ABD tahvillerindeki getiri eğrisinin tersine dönmesine odaklandı. Geleneksel olarak Çin, Japonya ve diğer ülkeler ABD'nin borcunu satın alan ana alıcılar olsa da, artık durum böyle değil - bu değişikliğin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki durumu daha da kötüleştireceğine inanıyor.

Beğenebileceğin diğer haberler