Blackrock'ın Rwa (Risk Ağırlıklı Varlıklar) Hamlesi, Abd Tahvillerine Yansıdı.

Bu önemli gelişme, BlackRock'ın ilk tokenize varlık fonu olan BUIDL'ün piyasaya sürülmesinin ardından gerçekleşti. BUIDL, geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen 16 diğer tokenize devlet menkul kıymet fonuna yeni katılan bir fon oldu.

BlackRock'ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü USD Kurumsal Dijital Likidite Fonu sayesinde, Ethereum, Polygon, Solana gibi blokzincir ağlarında toplamda 1 milyar doları aşkın ABD Hazine tahvili bulunuyor.

20 Mart'ta Ethereum üzerinde piyasaya sürülen ve "BUIDL" adını taşıyan BlackRock ürünü, şimdiden 244,8 milyon dolarlık piyasa değerine ulaştı. Etherscan verilerine göre, hafta içinde yapılan toplam 95 milyon dolar değerindeki dört işlemle birlikte, fon kısa sürede büyüyerek ikinci en büyük tokenize devlet menkul kıymetleri fonu pozisyonuna yükseldi.

21Shares'in ana şirketi tarafından Dune Analytics'te yayımlanan gösterge tablosuna göre, BUIDL şu anda sadece Franklin Templeton tarafından yönetilen ve 360,2 milyon dolarlık ABD Hazine tahvili bulunduran 11 aylık Franklin OnChain U.S. Government Money Fund (FOBXX) fonunun gerisinde yer alıyor.

Gösterge tablosu, şu anda toplamda 17 tokenize üründe 1,08 milyar dolarlık ABD Hazine tahvilinin bulunduğunu belirtiyor.

Gerçek dünya varlık tokenleştirme firması Ondo Finance, son olarak BlackRock'ın fonuna 79,3 milyon dolar yatırdı ve kendi ABD Hazinesi destekli tokenı olan OUSG için anında ödeme yapılmasını sağlayacak. Etherscan verilerine göre, firma toplamda dört işlemde 95 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

21.co'da araştırma stratejisti olan Tom Wan, 27 Mart'ta yayımlanan bir X yazısında, Ondo Finance'in BUIDL'deki payının %38 olduğunu belirtti. BUIDL'nin fiyatı ABD doları ile 1:1 oranında sabitlenmiş olup, her ay doğrudan yatırımcılara günlük olarak tahakkuk eden temettüleri öder. Ethereum üzerinde Securitize protokolü aracılığıyla başlatılmıştır.

Dune gösterge tablosunda, 21.co, yüksek faiz ortamı dikkate alındığında, tokenize edilmiş devlet hazinelerinin stabilcoin getirilerinden daha çekici olduğunu hem risk hem de getiri açısından tanımladı.

Geçtiğimiz günlerde BlackRock CEO'su Larry Fink, sermaye piyasalarının blok zinciri tokenizasyonu ile daha verimli hale getirilebileceğini ve Boston Consulting Group'un 2030 yılına kadar 16 trilyon dolarlık bir pazar tahmin ettiği konusunda Boston Consulting Group'un 2030 yılına kadar 16 trilyon dolarlık bir pazar haline geleceğini dile getirdi.

ABD Hazine tahvilleri sadece pastanın bir parçası. RWA teknolojisi ile hisse senetleri, gayrimenkuller ve diğer birçok varlık da tokenize edilebilir. Ethereum ayrıca zincir üzerinde tokenleştirilmiş tüm gerçek dünya varlıklarının (RWA) 700 milyon dolarını temsil ediyor.

Franklin Templeton'ın FOBXX'i, sırasıyla 358 milyon ve 13 milyon dolarlık pazar paylarına sahip olan Stellar ve Polygon'da tokenize edilmiştir.

WisdomTree, gerçek dünya varlıklarını (RWA'ları) tokenleştiren büyük varlık yönetim firmalarından biri olarak öne çıkarken, Ondo Finance, Backed Finance, Matrixdock, Maple Finance ve Swarm gibi şirketler de blok zinciri teknolojisine özgü olarak bu alanda faaliyet gösteren firmalar arasında kendine yer buluyor. Bu firmalar, blockchain teknolojisini kullanarak çeşitli varlıkları dijital tokenler haline getiriyor ve bu sayede yatırımcılara geleneksel finansal piyasalarda bulunmayan yeni fırsatlar sunuyor. Tokenizasyon, varlıkların likiditesini ve erişilebilirliğini artırırken, aynı zamanda daha şeffaf ve verimli bir piyasa yapısını teşvik ediyor. Bu şirketlerin çalışmaları, finans sektöründe dijital dönüşümü hızlandırıyor ve blok zinciri teknolojisinin potansiyelini sergiliyor.

Kripto para piyasalarında yaşanan gelişmeleri ve en son haberleri Kriptospot.com ile anlık takip edebilirsiniz. 

Beğenebileceğin diğer haberler